lørdag den 23. februar 2013

HJEMMELAVEDE OREO'S MED LAKRIDS

Jeg fandt denne skønne opskrift på kakaosmåkager med lakridscreme i et af min mors 'Alt for Damerne'-blade, og de er utrolig lækre, og nemme og lave, så jeg fik lyst til at dele opskriften med jer.



Småkager: (Ca. 30 stk.)
40 g kakao
100 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
100 g smør
1 æggeblomme

Smørcreme:
100 g smør ved stuetemperatur
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 spsk frysetørret lakridspulver
(Kan fås i Magasin, og nogle specialforretninger)

Begynd med SMÅKAGERNE. Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker, og sukker i en skål, og rør det sammen. Skær smørret i tern, bland det i de tørre ingredienser, og smuldr dejen sammen. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen sammen. Rul dejen til en tyk pølse, og pak den ind i film, og lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet. Skær derefter dejrullen i skiver på ca. 3 mm, tryk dem let flade, og bag dem sprøde i en 180 grader varm ovn, i 8-10 min. Lad dem køle af mens du laver SMØRCREMEN. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen, indtil det er hvidt og luftigt. Tilsæt lakridspulveret. Sprøjt smørcremen ud på halvdelen af småkagerne med en sprøjtepose eller lignende. Tryk resten af kagerne ovenpå. Opbevar dem køligt, dog i køleskab, men i en lufttæt beholder.

2 kommentarer: